Dringend bericht huisartsen Epse, Gorssel en Eefde

Gepost in Nieuws

De huisartsenpraktijken van Guido Schroth in Epse, Maurice van Gelderen en Lily Hulshof in Gorssel en Steenbergen & Smits en De Reus in Eefde  delen via Gorssel.nl onder­staand bericht met hun patiënten.

“Aan alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Gorssel, Epse en Eefde

coronavirus kleinHet zijn onrustige en onzekere tijden nu de Corona-epidemie uitbreidt. Dat snappen wij, maar we laten u niet in de steek! Blijft u vooral rustig en volg onze ad­viezen op. Wij houden ons aan de landelijke en regionale af­spraken. Daarom gaan we de zorg in de praktijken iets anders regelen de komende weken. Waarom? 
Vanaf vandaag beschouwen we iedereen met acute luchtweg­klachten (met of zonder koorts) als zijnde ‘besmet’ met Corona, ook al bent u hier niet op getest. Testen heeft geen toegevoegde waarde voor de behandeling. 
Alle recente maatregelen die u via de media vernomen heeft, zijn bedoeld om ver­spreiding van het virus te vertragen en daarmee een piek­belasting in de ziekenhuizen te voorkomen. Het samen­brengen van mogelijk besmette mensen bij andere kwets­bare patiënten in een huisartspraktijk of apotheek is daarom geen goed idee. 

LET OP: ontwikkelt u of uw kind acute luchtweg­klachten, dat wil zeggen loopneus, 'snotneus', niezen , snotteren, verstopte neus, verkouden, hoesten, kuchen, keel­pijn? Lees dan onde­staande instructie:

  1. Krijgt u luchtwegklachten zonder koorts en bent u gezond: ziek uit!! (Zie thuisarts.nlKom niet naar de praktijk/apotheek! Ligt er medicatie voor u klaar in de apotheek: laat dit door een ander halen of bel ons. 
  2. Heeft u luchtwegklachten en koorts (>38.5 graden Celsius) en bent u gezond: ziek uit!! (Zie thuisarts.nlKom niet naar de praktijk/apotheek! Neem contact op als de koorts na vijf dagen nog niet gedaald is. Ligt er medicatie voor u klaar in de apotheek: laat dit door een ander halen of bel ons. 
  3. Heeft u luchtwegklachten en/of koorts en bent u: - ouder dan 75 jaar of -hart- of longpatiënt of -diabetes­patiënt of -bekend met een verzwakte afweer (chemo­therapie, methotrexaat): Kom niet naar de praktijk/apotheek! Laat medicatie ophalen.
  4. Bel met de assistente of stuur een mailtje. We maken dan een inschatting of een visite dan wel andere adviezen/maatregelen nood­zakelijk zijn! 

De spreekuren voor patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD worden geannu­leerd en worden indien nodig omgezet naar een telefonisch consult. Ook de afspraken met de POH-GGZ zullen niet doorgaan en omgezet worden naar telefonische consulten. De reden hiervoor is om alle contacten tussen mensen zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier gaan we eventuele besmet­tingen tegen. 

Heeft u een andere zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of we de klacht telefonisch kunnen af­handelen. Als een beoordeling op het spreekuur of een visite nood­zakelijk is, dan staan we uiteraard voor u klaar. Klachten of vragen die kunnen wachten graag uit­stellen tot de Corona-epidemie weer op zijn retour is. 

De druk op ons als huisartsen en assistentes zal waarschijnlijk groot worden de komende weken, dus we hopen op uw begrip voor deze ingestelde maat­regelen! 
Mochten er wijzigingen komen dan verneemt u dat via de website van de praktijk. 
Wilt u buren, bekenden en anderen ook attenderen op dit bericht?"  

Lily Hulshof
Guido Schroth
Maurice van Gelderen 
Steenbergen & Smits
Marieke de Reus


Gorssel, 15 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail