Compliment voor inwoners gemeente Lochem

Gepost in Nieuws

“Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens Pasen, en houd u zich aan de 1,5 meter onderlinge afstand.” Dit was de dringende oproep voorafgaand aan het paas­weekend. In de gemeente Lochem kracht bij gezet door de fractie­voorzitters en de burgemeester, met speciale oproepen via social media en de buurt WhatsApp-groepen. Politie en handhavers van de gemeente deden de afgelopen dagen een ronde door de gemeente, en kijken tevreden terug. “Inwoners verdienen echt een pluim”, aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

ThuisBlijven"Thuis blijven" was de duidelijke oproep van de fractievoorzitters en burgemeester van Lochem die voor het paasweekend via social media was verspreid.“De corona­maatregelen vragen veel van iedereen. Maar we kunnen nog niet verslappen, omdat er nog steeds mensen besmet raken, de intensive-care afdelingen nog vol liggen en er helaas nog elke dag mensen aan het coronavirus overlijden. Bestuur en mede­werkers leven mee met iedereen die hierdoor persoonlijk wordt getroffen.

In deze lastige tijd vind ik het erg verheugend om te zien dat onze inwoners zich ondanks de verleidingen van het mooie weer en Pasen hun beste beentje voor zetten. Zij hielden zich over het algemeen goed aan de regels. Dat bleek met het mooie weer vooraf­gaand aan Pasen, maar ook tijdens de surveillance tijdens de paas­dagen. Het was niet nodig om boetes uit te schrijven”.

Mensen haalden wel een frisse neus, maar bleven de 1,5 meter in acht nemen. Op de fiets, wandelend op de Gorsselse heide, maar ook bij de sluis in Eefde. Een plek die met mooi weer en vrije dagen altijd de nodige kijkers trekt.

Ondernemers troffen maatregelen om het aantal klanten en daarmee de drukte in de winkels te beperken. In tuincentra en bij bouwmarkten was het relatief rustig. En ook op andere trek­pleisters zoals langs de Berkel en bij de Kaleberg in Barchem.

Van ’t Erve: “Voor wat betreft het naleven van de maatregelen, kijken we terug op een goed paas­weekend. Laten we dit de komende tijd samen blijven volhouden. En laten we naar elkaar blijven omkijken. Voor ieders gezondheid”.

Op de website van de gemeente Lochem staat een aparte pagina over de corona-maatregelen:
https://www.lochem.nl/zorg-welzijn-en-werk/laatste-nieuws-coronavirus.html 


Gorssel, 13 april 2020

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail