Start nieuw seizoen Scouting IJsselgroep

Gepost in Nieuws

Op zaterdag 29 augustus 2020 is het weer zover: dan begint het nieuwe seizoen bij Scouting IJssel­groep. Het eerste halfjaar van 2020 is een deel van de programma’s vanwege de corona­maatregelen in het water gevallen, maar nu gaan de jeugd­leden en hun leiding weer enthousiast van start.

Overvliegen
Scouting2020 kleinScouts zijn altijd buitenHet eerste programma begint met het ‘overvliegen’ van een aantal welpen naar de volgende leeftijds­groep: de scouts. Dit ‘overvliegen’ is een typische scoutingtraditie en geeft het einde aan van de periode als jeugd­lid bij de welpen en het begin van een nieuw avontuur bij de scouts. 

Programma’s
Ook voor komend seizoen hebben de verschillende leidingteams weer aantrekkelijke programma’s bedacht. Zo gaan de welpen aan de slag met het insigne ‘100 jaar welpen in Neder­land’. Hierbij gaan ze meedoen aan het ‘Jungle­book of records’ en XXL pannen­koeken bakken op houtvuur. De scouts gaan een uitdagend bos­spel doen. Wat de explorers gaan doen is nog niet bekend. Zij bedenken en organiseren hun eigen pro­gramma’s. 

Meedoen?
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen bij Scouting IJsselgroep? Dat kan. Elk weekend worden activiteiten georga­niseerd voor verschillende leeftijds­groepen. De welpen (7 t/m 11 jaar) hebben zaterdag­middag een programma van 14.00 tot 16.00 uur, de scouts (11 t/m 15 jaar) zaterdag­middag van 14.00 tot ca. 16.30 uur en de explorers (15 t/m 18 jaar) eens in de twee weken op vrijdag­avond van 19.30 tot 21.30 uur. Kijk voor meer info op de website: www.scouting-ijsselgroep.nl


Gorssel, 24 augustus 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail