Oefencross bij Semper Fidelis

Gepost in Nieuws

De Samengestelde Wedstrijd (Eventing) die Semper Fidelis jaarlijks in september organiseert, kan vanwege de corona­beperkingen in 2020 niet doorgaan. Maar: oefenen kan wel. Dus heeft de rij­vereniging voor zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 in Gorssel een ‘Oefencross’ georgani­seerd. Geen wedstrijd dus, maar een oefening voor combinaties om een aantal mooie cross­hindernissen te springen. Die hindernissen zijn daar speciaal voor gebouwd. Deze training kan dienen als voor­bereiding op officiële Cross/SGW-wedstrijden elders, later in het seizoen.

Waterbak
SGW2018 2 kleinHindernis springen tijdens Eventing 2018De oefencross vindt vooral plaats op het weiland aan de Amelterweg waar bij de SGW altijd de water­bak ligt en in een stuk bos erom­heen. Op een relatief kleine oppervlakte kunnen de ruiters dus veel (15-20) hinder­nissen springen, waaronder uiteraard de water­partij.
Bij deze oefencross kunnen ook beginnende combinaties zonder of met slechts weinig ervaring mee­doen, dus al vanaf de klasse BB. Op beide dagen gaan zowel pony’s als paarden van start in de klassen BB, B, L en M en de pony’s ook nog in de klasse Z. De deel­nemers komen weer uit het hele land en er worden zo’n 200 starts verwacht.

Informatie
Het oefenspringen is op 29 en 30 augustus 2020. Het evenement begint op beide dagen om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Publiek is, met inachtneming van de RIVM-maatregelen, van harte welkom. De kantine van Semper Fidelis aan de Amelter­weg 6a is open voor een hapje en een drankje. 


Gorssel, 24 augustus 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail