Vaccineren bewoners De Borkel start volgende week

Gepost in Nieuws

Daar waar her en der in den lande het vaccineren is begonnen, geldt dit ook voor De Borkel. Een groot deel van het verzorgend personeel heeft zich al laten vaccineren. De animo hiervoor was groot, vergelijkbaar met de landelijke trend, aldus regie-verpleegkundige José Blom.

SchapenBorkelSchapen op het binnenterrein van De BorkelDe bewoners zijn de volgende week aan de beurt. Er wordt nu nog hard gewerkt om alles voor te bereiden zodat de bewoners gauw gevaccineerd worden. Zo moeten er toestemmings­verklaringen aanwezig zijn voordat volgende week kan worden gestart. Hierbij zijn de bewoners in twee groepen verdeeld. Eerst wordt gestart met de bewoners die onder de verpleeghuisarts vallen. De startdatum van het vaccineren van de bewoners die onder de huisartsenzorg vallen, is nog niet bekend.

Streng corona-beleid
De Borkel hanteert een streng corona-beleid. Juist omdat het coronavirus voor iedereen dichterbij komt. Toch worden er, in tegenstelling tot de eerste golf, nu wel bezoekers toegelaten. Echter niet meer dan twee personen per 14 dagen. Na die twee weken kan er gewisseld worden. Dit is een landelijke lijn voortkomend uit de negatieve ervaringen van het volledig isoleren van de bewoners tijdens de eerste golf.
Wat de activiteiten betreft is alles anders. Werden de bewoners tijdens de eerste golf en in de zomer nog opgefleurd door allerlei, vaak muzikale activiteiten, die buiten in de tuin plaatsvonden, nu moet alles binnen plaatsvinden. En dan ook nog niet in groepsverband.

Een schrale troost voor buiten: nu lopen er tuin bijzondere schapen binnen een afzetting in de binnentuin.
 

Redactie Gorssel.nl
19 januari 2021

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail