Veel belangstelling in Gorssel voor energiebesparing

Gepost in Nieuws

In het kader van een speciale energiebesparingsactie bezochten energiecoaches van Lochem­Energie in totaal 309 adressen in de gemeente Lochem, waarvan de bewoners een gedeeltelijke warmte­scan hadden aangevraagd. De energie­coaches maakten met een infrarood­camera foto’s van de voor­kant van elk huis. Deze foto's geven informatie over mogelijk warmte­verlies via muren en ramen. Alle bewoners kregen de infrarood foto's en een rapportage met aandachts­punten. Aan de hand van deze rapportage konden de bewoners kiezen voor een vervolgadvies en/of een uitgebreide scan van het gehele huis, zowel binnen als buiten. In Gorssel werden 47 adressen bezocht.

Energiebesparing
Warmtefoto kleinVoorbeeld van een infraroodfoto, waarop de isolatiewaardes van een huis zichtbaar zijnDe actie had tot doel bewoners te helpen bij het besparen van energie en het omlaag brengen van de energie­rekening. Energiecoach en coördinator Fred ter Heide is blij met de grote belang­stelling voor deze actie. Ook de spreiding van de bezochte adressen stemt tot tevreden­heid. De acht energiecoaches kwamen in vrijwel alle dorpen en kernen binnen de gemeente Lochem. Het merendeel van de bezochte adressen waren koop­woningen, maar ook huurders bleken geïnteresseerd. 

Actie leidt tot actie
Dat ook de bewoners tevreden waren bleek uit de vele reacties. Concrete beelden over warmte­verlies stimuleren tot het nemen van energie­besparende maatregelen.
Een van de vele reacties maakt dat duidelijk: “Ik had de vloer al geïsoleerd en een nieuwe zuinige HR-ketel aan­geschaft. Door jullie rapportage ben ik nog meer gemoti­veerd om door te gaan met energie­besparende maatregelen. Dankzij de actie van het afgelopen jaar zit nu achter alle verwarmings­elementen radiatorfolie. Mijn volgende stap is het vervangen van kunststof­platen in de zijgevel”.

Huisscan
In het najaar van 2021 breidt LochemEnergie het aanbod uit met een nieuwe service: een uitgebreide huis­scan waarbij de energiecoach samen met de bewoner het hele huis langs­loopt op mogelijke warmte­lekken. Deze service kan uiteraard pas geboden worden 'na corona' en alleen op winterse avonden.
Voorinschrijven kan al wel. Aanmelden kan hier.


Gorssel, 22 februari 2021

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail