Semper Fidelis organiseert regiokampioenschappen eventing

Gepost in Nieuws

Het grote paardensportevenement SGW met als geliefd onderdeel de cross dat Semper Fidelis jaarlijks organiseert is dit jaar tevens het regiokampioenschap. Op 9 en 10 september zullen zo’n 360 ruiters uit heel Nederland deelnemen aan de wedstrijden.

     SemperFidelisCrossKL

     murielcrossklein2

     SemperFidelis

     SGW2013KL5

Paardensportliefhebbers uit de regio kijken reikhalzend uit naar de SGW (Samengestelde Wedstrijden) die Rijvereniging Semper Fidelis jaarlijks in september organiseert in haar manege aan de Amelterweg en in de prachtige bossen in de omgeving. Het evenement kent dit jaar zijn 33e editie en heeft daarbij een extra tintje: de Koninklijke Hippische Sport­federatie (KNHS) heeft Semper Fidelis gevraagd om de Regiokampioenschappen Eventing voor de provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland te organiseren.

Cross met spectaculaire hindernissen
De 360 ruiters met hun paarden of pony’s komen niet alleen uit eigen omgeving, maar uit het gehele land. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Als de dressuur­proef en het spring­parcours met voldoende bekwaamheid zijn afgelegd, mag de combinatie aan de cross beginnen. En dat is voor velen natuurlijk het onderdeel waarvoor ze écht gekomen zijn! Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door het prachtige en afwisselende landschap van bossen en landerijen. Onderweg moeten, afhankelijk van de klasse waarin wordt gereden, 14 tot 19 spectaculaire hindernissen worden genomen. Deze zijn in de afgelopen maanden op vele avonden en zaterdagen door een trouwe groep enthousiaste vrijwilligers met veel inzet en kennis van zaken gebouwd. Met het oog op dierenwelzijn, wordt een tiental brede sprongen voorzien van zogenaamde ‘breekbomen’. De bovenste balk van zo’n sprong is dan niet van hout gemaakt, maar van karton met een kunststoflaag, zodat deze gemakkelijk breekt als een paard er tegenaan of op zou springen. Tevens vindt er zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats.

Gratis toegang
De cross trekt veel toeschouwers uit de wijde omgeving naar Gorssel. Langs het parcours is een wandeling uitgezet. Zo krijgen bezoekers alle hindernissen te zien en natuurlijk ook de spectaculaire waterbak. Daar kunt u tevens terecht voor een hapje en een drankje. Het manegecomplex van de rijvereniging wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp en op zondag is er muziek.
De entree voor het gehele evenement is gratis. Dat is mogelijk dankzij de steun van sponsoren, de grondeigenaren, veterinaire en medische diensten en de ruim 100 vrijwilligers, zowel vanuit de vereniging als daarbuiten.

Rondleiding
Zondag is er de mogelijkheid om een deel van de cross te lopen met professionele begeleiding. U kunt zich daarvoor op zondag om 11.30 uur in het strodorp melden.

Zaterdag 9 september zijn de kampioenschappen voor paarden klassen L t/m M en pony’s klassen B t/m Z. Zondag 10 september zijn de paarden klasse B aan de beurt.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. De organisatie verzoekt bezoekers dringend bij de cross op de afgezette paden te blijven. Als het fluitje van de hindernisrechter klinkt nadert een combinatie de hindernis en moet u zo snel mogelijk aan de kant gaan.

  

 

Gorssel, 20 augustus 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail