Op weg naar het nieuwe Dorpsplan Gorssel 2018-2022

Gepost in Nieuws

De Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022 e.v.) voert gesprekken met organisaties en personen die een leefbare toekomst van Gorssel heel belangrijk vinden. De Kerngroep DOP maakt daarbij van alles mee.

Pokkenbaby
dop logo rgbIn de woorden van de Kerngroep: “Wat zijn die gesprekken leerzaam en inspirerend! Wat moet het worden? Manhattan a/d IJssel of Gorssel zoals het nu is? Parkeren aan de toonbank of een autovrije zone in het centrum? Een snelfietsbaan met tunnel onder de N348? Een campus voor kleuters en de ‘Pokkenbaby’ terug bij MORE? Meer blauw op straat want de gemeente laat het dorp ‘links liggen’? Groene longen of rotondes? Lijn 81 upgraden of downsizen? En niet te vergeten het actuele vraagstuk van toekomstbestendige onder­komens voor onderwijs, sport en ontmoeting. Ook daarover bereiken ons diverse interessante opvattingen en vergezichten”.
Eén ding is duidelijk: er gaat heel veel goed in Gorssel. Maar soms kan het beter. De Kerngroep DOP hoort graag op welke manier dat zou kunnen. “Laat het weten op !”

Dorpsbijeenkomst
MORERotjongPokkenbaby terug? ‘Rotjong’, kunstenaarsduo Space Cowboys, was tot en met 24 september te zien bij de entree van Museum MORE, ter gelegenheid van de IJsselbiënnale 2017In januari zet de kerngroep DOP alle ‘boodschappen’ op een rij, ter voorbereiding op de brede dorpsbijeenkomst, waar iedereen ‘themagewijs’ met elkaar aan de slag gaat. Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 20 februari 2018 in de Borkel. De Kerngroep discussieert graag met iedereen die wil bijdragen aan het in stand houden en verbeteren van Gorssel. Noteer deze datum alvast! In de tussentijd worden de inwoners van Gorssel via Gorssel.nl en de weekmedia op de hoogte gehouden van de vorderingen.
De Kerngroep DOP Gorssel wenst iedereen fijne kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en een heel goed nieuwjaar.


Gorssel, 23 december 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail