Nieuwbouw Borkel vordert gestaag

Gepost in Nieuws

   BorkelKL0
    Overzicht van nieuwbouw De Borkel met linksonder de
    Hoofdstraat en rechtsboven de Deventerweg (N348).
    Fase I: Gebouw B en de woonblokken D en F zullen
    in mei/juni 2013 klaar zijn.
    Na de sloop van het bestaande gebouw begint fase II:
    zorgcentrum A en woonblok E, oplevering in sept/okt
    2014. 
    Gebouw H is een bestaand gebouw bij de Westronde
    dat behouden blijft.
  

   BorkelKL1
   Woonblok F in aanbouw en helemaal links gebouw B,
   gezien vanaf de Deventerweg.
  

   BorkelKL2
    Gebouw B, gezien vanaf de Deventerweg. Rechts
    daarvan te slopen bestaand gebouw.
  

   BorkelKL3
    
Woonblok D, vanaf kruispunt Hoofdstraat-Beukenlaan

   

De nieuwbouw wordt uitgevoerd in twee fasen en zal in totaal ongeveer 2,5 jaar duren. Op vrijdag 19 oktober jl. werd het bereiken van het hoogste punt van de eerste bouwfase door de bewoners op feestelijke wijze gevierd.

Fase I en Fase II
Tijdens de eerste fase zullen gebouw B en de twee nieuwe woonblokken D en F gerealiseerd worden. Na realisatie van fase I kan een deel van de huidige bewoners van De Borkel tijdelijk in deze nieuwbouw worden ondergebracht. De overige bewoners zullen tijdelijk naar Spijk-Hoeve in Eefde verhuizen. De huidige bewoners van de psychogeriatrische afdeling de Flora kunnen direct naar hun nieuwe woonplek verhuizen. Vervolgens wordt het oude hoofdgebouw van De Borkel gesloopt en wordt tijdens de tweede fase het nieuwe zorggebouw A en ook het laatste nieuwe woonblok E gerealiseerd. Fase I zal in mei/juni 2013 klaar zijn. Tijdens de bouwvak van 2013 zal het oude hoofdgebouw worden gesloopt, waarna vanaf september 2013 de tweede fase van de bouw zal starten. In september/oktober 2014 zal naar verwachting fase II worden opgeleverd.

Informatiebulletin
Via een informatiebulletin, dat een keer per kwartaal verschijnt, worden belanghebbenden van de laatste ontwikkelingen rondom nieuwbouw De Borkel op de hoogte gehouden. De eerste twee informatiebulletins verschenen in juni en september, het derde nummer is in december 2012 verschenen.
Het eerstvolgende nummer verschijnt in maart 2013.

Het decembernummer vertelt over de ervaring van omwonenden met de nieuwbouw en stelt de uitvoerder aan de lezer voor. 

Omwonenden

De gezusters Heijink (98 en 82 jaar) wonen sinds 1991 aan de Westronde in Gorssel. De Westronde is een zijstraat van de Hoofdstraat in Gorssel, waar nu een gedeelte van de nieuwe Borkel gebouwd wordt.

Tegenover het huis van de dames Heijink wordt een gebouw met vijftien huurappartementen gebouwd. Het uitzicht vanuit hun woonkamer zal voor altijd veranderen en dat is wel iets dat ze moeten verwerken. Ze hebben echter geen bezwaar gemaakt tegen de nieuwbouw, want ze hebben er altijd met veel plezier gewoond en dat gunnen ze anderen ook. Ook hebben ze het gevoel dat er naar hun mening werd geluisterd. Zo werd op hun advies destijds de uitrit van het appartementencomplex opgeschoven. 

Uitvoerder
Herman Teesselink is als uitvoerder in dienst bij bouwbedrijf Hegeman. Hij houdt zich als (hoofd)uitvoerder vier dagen per week bezig met taken zoals uitvoering, planning en afroep van materialen voor de nieuwbouw. Herman: “We liggen mooi op schema. In gebouwdeel F zijn we bijvoorbeeld al bezig met het neerzetten van wanden en met tegelen”. 

Voortgang
Ook projectleider Nick Hagenbeek noemt de voortgang van de bouw prima. De verwachte verhuisdatum is de laatste week van mei (onder voorbehoud). De wintermaanden kunnen hier nog een vertragende rol in spelen.

In het eerste kwartaal van 2013 zullen gesprekken plaatsvinden met cliënten en familie over de aanstaande verhuizing.

Nieuwbouwspreekuur
Gedurende de bouwperiode wordt er iedere eerste woensdag van de maand, van 10.15 tot 11.15 uur, voor cliënten, medewerkers, familieleden van cliënten en buurtbewoners een nieuwbouwspreekuur gehouden in de centrale hal van De Borkel. Ingrid Lebbink, zorgmanager, en Annie Teunissen, facilitair regisseur, zullen dan informatie geven en vragen beantwoorden rondom de nieuwbouw.


Komende data:
• Woensdag 2 januari
• Woensdag 6 februari
• Woensdag 6 maart

www.sutfene.nl

 

Gorssel, 22 december 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail