Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur in Gorssel

Gepost in Nieuws

Zaterdag 9 maart en zaterdag 23 maart a.s. kunnen inwoners van Gorssel van 9.00 tot 15.00 uur snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg, net buiten de bebouwde kom.  

Voor het brengen van snoeihout geldt een vergoeding en een aantal regels, zoals hieronder vermeld. 

Het paasvuur zal worden gehouden op een perceel tussen de Dommerholtsweg en de Elfuursweg, uitsluitend bereikbaar vanaf de Dommerholtsweg. Komende vanaf de Ketenbosweg of de Kozakkenweg gaat u op de Dommerholtsweg rechtsaf en dan is het net buiten de bebouwde kom. Het paasvuur zelf is op eerste Paasdag, 31 maart. Voorafgaand hieraan zal Speeltuinvereniging de Bolderhoek weer een fakkeloptocht organiseren voor kinderen.

   
   Paasvuur325px
   

Traditie behouden
Ondanks de aanscherping van de voorschriften voor paasvuren in de gemeente Lochem is het gelukt het paasvuur voor Gorssel te behouden. Dat heeft veel voeten in de aarde gehad. Er is een nieuwe locatie gevonden en een nieuwe organisatie heeft het stokje overgenomen van Speeltuinvereniging de Bolderhoek die het jarenlang uitstekend heeft verzorgd. Wat gelukkig blijft is de hulp van bedrijven en vrijwilligers die er voorgaande jaren ook bij betrokken waren.
Door alle voorschriften is het paasvuur geen vanzelfsprekendheid, ook niet voor de komende jaren. Om ook de komende jaren de traditie van het paasvuur te behouden is een financiële bijdrage van de aanvoerders van het snoeiafval helaas noodzakelijk.

Regels
Vanwege voorschriften van overheidswege en om het ook leuk te houden voor de buurt en de eigenaar en gebruiker van het terrein zal de organisatie streng toezien op de handhaving van de volgende regels. Alleen op die manier kan het paasvuur ook volgende jaren doorgaan.

  • Brengen kan uitsluitend op de twee aanleverdagen van 9 tot 15 uur. Op andere dagen en tijden is het terrein afgesloten.
  • Uitsluitend snoeihout, dus geen ander tuinafval, planken, geverfd hout, etc.
  • Het snoeihout mag niet dikker dan 15 centimeter doorsnede zijn. Dikker hout en ook boomstronken branden namelijk niet volledig op en de restanten moeten voor veel geld worden afgevoerd.
  • Geen spijkers of andere metaaldelen. De boer die het land beschikbaar stelt voor het paasvuur ondervindt hier hinder en schade van tijdens de oogst later in het jaar.
  • Volg bij het aanleveren van uw snoeiafval de aanwijzingen van de vrijwilligers.
  • Aanleveren van snoeihout en deelname aan het paasvuur geschiedt geheel voor eigen risico.

Vergoeding
De organisatie is genoodzaakt een vergoeding te vragen van € 5,- voor een aanhangwagen snoeihout en € 10,- voor een grotere aanhanger, tandemasser, boerenwagen, e.d.
Graag gepast betalen.
Voor kleinere hoeveelheden geldt een kleinere vergoeding ter beoordeling van de organisatie. Anders dan voorgaande jaren is de bijdrage dus niet meer vrijwillig. De organisatie heeft deze opbrengst nodig ter dekking van kosten en voor als het paasvuur op last van de gemeente of brandweer niet ontstoken mag worden. Het snoeihout moet dan namelijk worden versnipperd en afgevoerd.

Sponsors
De organisatie bedankt haar sponsors en personen en organisaties die hun medewerking aan het paasvuur verlenen: Loonbedrijf Boschloo, Scouting De IJsselgroep, Eetcafé de Hoek, Villa Verde Tuinonderhoud, Notariskantoor Smook, Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs, Kantoorboekhandel Bechtle, Vereniging Dorpsraad Gorssel en de agrarisch ondernemers Klein Nulent en Oostenenk.

Inlichtingen: René de Bruin,    tel 0575-491066


Gorssel, 5 maart 2013

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail