IJskoud bij iScout Gorsselse scoutinggroep Kompasnaald

Gepost in Nieuws

iScout is een online Wereldreis voor scouts met creativiteit, samenwerking en internet als belangrijke ingrediënten. iScout 2013 werd gespeeld op zaterdagavond 2maart jl. en in Nederland deden daar 182 groepen mee, waaronder de Gorsselse meidengroep De Kompasnaald.
Het thema was dit jaar ijs-koud!( leuke woordspeling met iScout). Er werd een groepsvlag gemaakt, die bij elke doe-opdracht op de foto moest komen te staan. En natuurlijk de groepsfoto in thema. Daarna stamppotbuffet en wachten tot het zeven uur werd in de avond voor de start.  

    iScout1 klein
     Scoutinggroep De Kompasnaald tijdens de iScout 2013
     Klik op de foto voor vergroting en meer foto's
  

De Scoutinggroep Kompasnaald had zich teruggetrokken aan de Heideweg in Harfsen en verdeeld in een doegroep voor de creatieve opdrachten en een internetgroep voor de reisvragen. Er waren gekke doevragen bij dit jaar, een roupe-course werd gedaan in de speeltuin in Harfsen, een piramide werd van kliko’s gebouwd aan het Wansink in Epse met 19 kliko’s op elkaar. Bedankt alle bewoners van het Wansink! Bureaulamp, pennenbakje en ipod dock nabouwen van lego of een levensgroot vogelhokje nabouwen voor een mens als vogel. Ook werd er gefilmd op een vleugel van een vliegtuig om een videoclip na te spelen. Hiervoor werd een surfplank gebruikt en dit zag er fantastisch uit. Aan de Tramstraat in Gorssel ontstond een parkeerprobleem in de eenrichtingsstraat en bij de Welkoop hing opeens een scouting vlag aan de gevel! Bij de Jumbo lagen wel heel vreemde ijsjes in het diepvriesvak.  Een notenkraker van pindakaas werd bedacht en gefilmd. Ook moest er iemand onder de douche met een Donald Duck in plastic (bedankt Michael).

    iScout4 klein

De creativiteit was hoog en je moest goed de vraag lezen. Vaak werden de opdrachten in een keer goedgekeurd na opsturen online. Sommige opdrachten hebben we niet uitgevoerd, varen met een flatgebouw, of een schip. En de groep was 17 man sterk, terwijl je het eigenlijk uit moet oefenen met 35 mensen. Maar plezier was er niet minder om.

Bij de reisvragen werd er veel nagedacht en google gebruikt. Hier zaten de slimmeriken. Want de hersenen moesten nogal eens gekraakt worden met vragen die je net anders moest lezen.  Hier werden de reispunten verzameld en de wereldkaart werd de hele avond tot elf uur bestudeerd. De avond was gezellig met leiding, partners en bestuursleden. 

Volgend jaar is er weer een iScout!

 

Gorssel, 4 maart 2013

 iScout2 klein

iScout3 klein

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail