Gemeenteloket Gorssel geopend!

Gepost in Nieuws

Wat later dan gepland is afgelopen woensdagochtend 6 maart het gemeenteloket Gorssel geopend. Gorssel.nl peilde de stemming en sprak met een aantal bezoekers. Het gemeenteloket is gevestigd binnen de muren van de Bibliotheek in Den Oldenhof. Men kan hier vanaf heden iedere woensdag terecht voor allerlei burgerzaken zoals aanvragen rijbewijs en paspoort, maar ook voor inzage bouwplannen, informatie WMO en veel meerdere zaken. Vooralsnog wordt er alleen gewerkt via afspraak (0573-289222). 

  
    Loket WilhelmienDiksKL
     Medewerkster Wilhelmien Diks van de
     servicebalie ontvangt de bezoekers.

    Loket Dinie&AntonKL
     Dinie en Anton ten Velde kwamen voor
     het aanvragen van een nieuw paspoort.    

Ontvangst
Bij binnenkomst wordt de bezoeker ontvangen door een servicemedewerker van de gemeente Lochem, die doorverwijst naar een van de twee loketten. Daar zitten twee baliemedewerkers klaar. Een van de baliemedewerkers is Fiekra Hadzic; ze was eerder in Gorssel werkzaam op het gemeentehuis en vindt het heel leuk om weer voor een dag in de week in Gorssel terug te zijn. 

Ervaring positief
Op de eerste dag kwamen er al 45 personen naar het loket. Zo ook het echtpaar Dinie en Anton ten Velde uit Joppe. Zij vonden dat het hoog tijd werd dat men weer voor burgerzaken terecht kan in Gorssel. De afstand is voor hen goed op de fiets te doen. Ze vinden het wel jammer dat je in Gorssel alleen de aanvraag kan doen en dat je voor het ophalen van het document toch weer naar Lochem moet. Omdat men via afspraken werkt, is men direct aan de beurt, en dat werd door het echtpaar ten Velde op prijs gesteld. 
De heer Gerrit Vermeer uit Gorssel vindt het gemeenteloket een prima initiatief, ook al is het slechts een dag in de week open.
Marian uit Gorssel was ook tevreden over de gang van zaken; als enig minpunt gaf zij aan, dat er enigszins gebrek is aan privacy. Volgens de gemeente is men bezig hier een goede oplossing voor te vinden: het is handig om dit bij het regelen van een afspraak kenbaar te maken.
 

Loket MwAnsHietkampEpseKL    
Mevrouw Ans Hietkamp uit Epse was zeer
te 
spreken over de ontvangst.

Loket MoederSaskiaVanEgmondKL
Saskia van Egmond met haar dochter Zoë
en zoontje Tycho waren blij dat ze weer in
Gorssel terecht konden.  

Zonder afspraak, toch geholpen
De 84 jarige mevrouw Ans Hietkamp uit Epse was, zoals meer mensen deze dag, zonder afspraak naar Gorssel gekomen, maar daar deed men niet moeilijk over. Ze was zeer te spreken over de ontvangst en vond de locatie ook prima. Ze was samen met haar man met de auto gekomen en combineerde het gemeentebezoek met wat boodschapjes in het dorp.
 

Naar Lochem bezwaarlijk
De Gorsselse Saskia van Egmond kwam met haar dochter Zoë en zoontje Tycho voor een identiteitskaart. Zij vond de locatie in de Bibliotheek prachtig. Wel vindt ze het vervelend dat ze naar Lochem moet voor het ophalen van de identiteitskaarten, omdat ze afhankelijk is van derden om er te komen. Met het openbaar vervoer ben je bijna de hele dag kwijt.
  

 

 

 

  

 

 

 

    Loket FiekraHadzicKL
    Baliemedewerkster Fiekra Hadzic vindt
    het leuk om weer een dag per week in
    Gorssel te werken.

Een veel gehoorde opmerking van de burgers was dan ook, dat men nu nog wel zelf naar Lochem kan komen, maar hiervoor bij gevorderde leeftijd afhankelijk zal zijn van derden.

Iedereen was wel zeer te spreken over de vriendelijke ontvangst van de medewerkers van de gemeente Lochem.


Gorssel.nl
7 maart 2013

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail