Fase I nieuwbouw Borkel gereed op 31 mei 2013

Gepost in Nieuws

 
    BorkelKL0
     Overzicht van nieuwbouw De Borkel met linksonder de
     Hoofdstraat en rechtsboven de Deventerweg (N348).
     Fase I: Gebouw B en de woonblokken D en F worden
     31 mei 2013 opgeleverd.
     Na de sloop van het bestaande gebouw begint fase II:
     zorgcentrum A en woonblok E, oplevering in sept/okt
     2014. Gebouw H is een bestaand gebouw bij de
     Westronde dat behouden blijft.
  

Fase I en Fase II
Na realisatie van fase I kan een deel van de huidige bewoners van De Borkel tijdelijk in deze nieuwbouw worden ondergebracht. De overige bewoners zullen tijdelijk naar Spijk-Hoeve in Eefde verhuizen. De huidige bewoners van de psychogeriatrische afdeling de Flora kunnen direct naar hun nieuwe woonplek verhuizen. Tijdens de bouwvak van 2013 zal het oude hoofdgebouw worden gesloopt, waarna vanaf september 2013 de tweede fase van de bouw zal starten. In september/oktober 2014 zal naar verwachting fase II worden opgeleverd. 

Informatiebulletin
Via een informatiebulletin, dat een keer per kwartaal verschijnt, worden belanghebbenden van de laatste ontwikkelingen rondom nieuwbouw De Borkel op de hoogte gehouden. De eerste drie informatiebulletins verschenen in juni, september en december 2012. Het vandaag verschenen nummer van maart 2013 vertelt over de ervaring van bewoners met de nieuwbouw en maakt de (voorlopige) verhuisdata bekend

Voortgang
In het eerste kwartaal van 2013 vinden gesprekken plaats met cliënten en familie over de aanstaande verhuizing. De verhuisdagen zijn bekend, hoewel deze nog niet voor 100% vaststaan.
Op dinsdag 18 juni zullen de cliënten en medewerkers van de psychogeriatrische afdeling de Flora en een kleine groep somatische cliënten verhuizen naar gebouw B. Op woensdag 19 juni is het de beurt aan de cliënten en medewerkers die tijdelijk verhuizen naar Spijk-Hoeve in Eefde en op donderdag 20 juni verhuizen de overige cliënten en medewerkers naar gebouw F. Op dit moment worden de keukens geplaatst, worden de wanden gestukadoord en brengen de schilders de kleur aan op de wanden.
Ondertussen is ook al begonnen met de voorbereidingen voor bouwfase II.
In de maand mei zal de tijdelijke voorziening op het bouwterrein worden geplaatst, waarin bijvoorbeeld de kantoren, een grote zaal, de winkel en de kapsalon worden ondergebracht. 

Nieuwbouwspreekuur
Gedurende de bouwperiode wordt er iedere eerste woensdag van de maand, van 10.15 tot 11.15 uur, voor cliënten, medewerkers, familieleden van cliënten en buurtbewoners een nieuwbouwspreekuur gehouden in de centrale hal van De Borkel. Ingrid Lebbink, zorgmanager, en Annie Teunissen, facilitair regisseur, zullen dan informatie geven en vragen beantwoorden rondom de nieuwbouw.


Komende data:
• Woensdag 3 april
• Woensdag 1 mei
• Woensdag 5 juni

Medio mei zal er een informatiebijeenkomst voor cliënten en familieleden worden georganiseerd.

www.sutfene.nl

 

Gorssel, 7 maart 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail