Singer-songwriter in Gorsselse bieb

Gepost in Nieuws

Ter gelegenheid van de Boekenweek 16-24 maart 2013 treedt op 19 maart de Zutphense singer/songwriter Peter de Jonge op in de bibliotheek in Gorssel. Al zingend biedt hij zijn publiek een verrassende en frisse kijk op vroeger en nu.

Warme stem
Peter de JongeHij brengt zijn liedjes akoestisch ten gehore, dus zonder geluidsinstallatie. Dat betekent dat hij over een stevige stem moet beschikken. Die heeft hij. Men noemt zijn stem warm, als de broodjes van de bakker.

Repertoire
De liedjes die hij zingt wil hij met anderen delen omdat ze hem geraakt hebben. Daarbij zijn liedjes van allerhande soort de leidraad. Veel liedjes schrijft hij zelf, maar hij zingt ook de lievelingsliedjes van zijn publiek, liedjes van alle tijden en in allerlei talen. Peter zette ook gedichten op muziek, onder andere van Komrij en Elsschot

Samen zingen
Peter de Jonge nodigt zijn toehoorders uit om samen met hem naar referenties te zoeken en te verhalen over wat een bepaald lied oproept. Soms zingen Peter en zijn publiek samen, maar dan wel stijlvol. “Want muziek is iets moois, waarvan je moet genieten. Waar je op zuigt, zodat je iets proeft.” Bekijk en beluister wat Peter hiermee bedoelt op onderstaand filmpje.

Vooraf aanmelden
Voor het optreden in de bibliotheek in Gorssel op dinsdag 19 maart is gekozen voor een zaalopstelling. Aanvang: 20.00 uur, einde rond 21.45 uur. Entree is vrij, wel graag vooraf aanmelden: Bibliotheek Gorssel, Den Oldenhof, Hoofdstraat 45, tel. 0575-492045.

de bibliotheek logowww.graafschapbibliotheken.nl


Gorssel, 9 maart 2013

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail