Denk mee met Lochem

Gepost in Nieuws

De gemeente Lochem moet keuzes maken in taken. Waar zorgt de gemeente voor? Wat kunnen mensen zelf? Ook moet er de komende jaren bezuinigd worden. Dilemma’s waar de gemeenteraad in juli 2013 over beslist. De raad wil maatschappelijke partners en inwoners hier direct bij betrekken. De speciale website denkmeemetlochem.nl staat open voor vernieuwende ideeën. Ook kunnen inwoners een enquête invullen, waarbij telkens gekozen kan worden uit twee alternatieven voor een bezuiniging of taak.

Regiegemeente
De gemeente wil een regiegemeente worden: een gemeente die samenwerkt met anderen om doelen te realiseren. De vraag is welke taken de gemeente straks nog gaat vervullen en welke taken door de samenleving gedragen moeten worden. Tegelijkertijd is duidelijk dat de gemeente in de toekomst met minder geld moet werken en dat er nieuwe taken bij komen. De gemeenteraad moet dus keuzes maken en wil inwoners daarbij betrekken.

Denk mee met Lochem

Online participatie
Via www.denkmeemetlochem.nl kan iedere inwoner van de gemeente Lochem ideeën en initiatieven delen en stemmen op ideeën van anderen. Door middel van een enquête wordt inwoners gevraagd hoe zij tegenover bepaalde dilemma’s staan. Doel van DenkMeeMetLochem.nl is inwoners te informeren over de belangrijke keuzes waar Lochem voor staat en hen naar hun ideeën en meningen te vragen. De gemeenteraad neemt deze informatie mee in zijn afwegingen.

Meedenkconferentie op 2 april
Inwoners kunnen op 2 april in gesprek met de gemeenteraad over de kerntaken en de bezuinigingen.  Er is dan een meedenkconferentie in het gemeentehuis. Aanmelden kan via
www.lochem.nl en via de bon die op 20 maart verschijnt in de Berkelbode. Telefonisch aanmelden kan ook via (0573) 28 92 22.

Raadsvergadering
De raad discussieert over de kerntaken tijdens een speciale raadsvergadering op 15 april. Maandag 8 juli 2013 beslist de gemeenteraad definitief over de taken en bezuinigingen. Dit gebeurt met het vaststellen van de kadernota 2014. In de kadernota maakt de gemeenteraad beleidskeuzes en bepaalt ze waar ze in 2014 het geld op in wil zetten of waar ze op wil bezuinigen. De uitkomsten leest u op www.lochem.nl en in het gemeentenieuws.

Tot 8 april online
Meedenken over taken en bezuinigingen via www.denkmeemetlochem.nl kan tot en met 8 april 2013.

Gorssel, 14 maart 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail