Leerkrachten in de leer bij de Vullerschool

Gepost in Nieuws

   
    Vullerschool Mediawijs325
     Leerkrachten van andere basisscholen in Lochem
     (rechts op de foto) nemen deel aan een les Media-
     wizkids in de Vullerschool 

Studiedag
Stichting Poolster, het samenwerkingsverband van de twaalf openbare basisscholen in de gemeente Lochem, organiseert voor deze scholen jaarlijks een studiedag. Die dag staat dit jaar staat in het teken van ’een kijkje nemen in de keuken van een ander’.
Alle leerkrachten gaan op bezoek bij een andere school van de Stichting Poolster en volgen daar een door die andere school georganiseerd programma. Woensdag 13 maart was de eerste ronde en komende woensdag 20 maart komen er vijftien juffen en meesters naar de Vullerschool in Gorssel.

Mediawijsheid
De Gorsselse school heeft ‘Mediawijsheid’ hoog in het vaandel staan. De Vullerschool heeft twee jaar geleden samen met mediacoach Karin Sieders een leerlijn, genaamd Mediawizkids, opgezet voor de bovenbouw. Hierin worden kinderen wegwijs gemaakt in de ingewikkelde wereld van internet en social media. Hoe leuk dat is, hoe je dingen wel of juist niet moet gebruiken, welke gevaren er op de loer liggen en welke kansen internet biedt.
Voor de bezoekende collega’s staat dan ook onder meer deze ‘Mediawijsheid’ op de agenda. Zij krijgen een korte uitleg over de opzet van deze leerlijn en gaan daarna de klassen in om een Mediales bij te wonen.

Elke dag anders
Een ander deel van de ochtend wordt bij de kleuters besteed. Daar kijken zij naar de praktische uitwerking van lees- en rekenkastjes in de kleuterklassen.
De leerkrachten van de Vullerschool hebben zelf al een rondje scholen gehad: de terugkoppeling vindt binnen het team plaats en geeft weer inspiratie op diverse vakgebieden. Zo is er onder meer gekeken naar opbrengstgericht werken en pluslijnen. Leraar: elke dag anders…


Gorssel, 14 maart 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail