Gorsselsche Boerendansers in het NOS Journaal

Gepost in Nieuws

Tijdens het optreden zijn opnamen gemaakt voor het NOS journaal, die zondagavond 28 april werden uitgezonden.

‘Orangefest’

Oranienburg viert ieder jaar, voorafgaand aan onze Koninginnedag, een ‘Orangefest, ter herinnering aan prinses Louise Henriëtte van Oranje-Nassau (1627-1667) en de Nederlandse wortels van het stadje.
Boerendansers 1Zondagmorgen om 10.00 uur werd de markt geopend door de burgemeester, in gezelschap van ‘keurvorst Frederik Willem I en zijn gemalin, Louise Henriette, prinses van Oranje-Nassau’, voorafgegaan door drie kanonschoten.
De oude-ambachtslieden hadden op het plein voor het kasteel hun kramen staan, met o.a. een sigarenmaker, klompenmaker, boekbinderij, delfts-blauwschilderes, stoelenmatter, mosterdmaker, kaas- en drankenproeverij en een groep wasvrouwen.

De Boerendansers traden zes keer op, waarbij het publiek  aan enkele dansen meedeed.

Boerendansers 2Ook werden door het publiek vragen gesteld over de kleding en de verschillende dansen. Tijden het optreden bleek dat er opnamen gemaakt werden voor het NOS journaal, die dezelfde avond zijn uitgezonden.

De publieke belangstelling was groot, ongeveer 5000 mensen zijn tijdens de jaarmarkt binnen de poorten geweest. Het was een vermoeiende, maar prachtige dag met aangenaam, zonnig weer.


Gorssel, 2 mei 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail