Een kijkje in de keuken bij de Harmonie

Gepost in Nieuws

De Harmonie Gorssel-Eefde gunt iedereen een kijkje in de keuken. Op maandag 13 mei, van 19.00 tot 20.15 uur kan iedereen komen vóórproeven in ’t Trefpunt: hoe komt een gerecht, dat bestaat uit muzikale ingrediënten, tot stand?

De muzikale keuken
In die muzikale keuken zwaait chef-kok Jacob Jansen de scepter. Hij heeft daarbij de beschikking over talloze ingrediënten om muzikaal mee te kokkerellen.

Harmonie opstap

Allereerst natuurlijk de basis: flink wat slagwerk en een portie bassen. Een belangrijk uitgangspunt als je iets moois wilt maken! Dan de smaakmakers: een stuk of wat hoorns en een handjevol baritons voor een volle, romige structuur. Een beetje pit is uiteraard ook niet verkeerd, dus een likje trompetten toevoegen hier en daar. Dan, om het geheel echt af te maken, nog een mooi melodietje op fluit, klarinet of saxofoon en ziedaar: een volwaardig muzikaal gerecht ontstaat.

Wil je proeven? Dat kan!
 Op maandag 13 mei om 19.00 uur kun je in het Trefpunt te Gorssel eerst een kijkje komen nemen bij de miniharmonie.
Vervolgens zal het jeugdorkest je oren trakteren op leuke muziek en tot slot beland je dan in die grote keuken van het harmonieorkest. Na een kort 'kooklesje' kun je zelf proberen of je geluid krijgt uit een hoorn, klarinet of één van de andere instrumenten. Of je mag even lekker uit je dak gaan op een trommel.
Om 20.15 uur is de proeverij, die zeker niet alleen voor kinderen maar ook voor nieuwsgierige volwassenen bedoeld is, afgelopen.

Meer informatie
Wil je van tevoren meer informatie, neem dan contact op met Anke Klein Hulse (tel. 0575-495351), of kijk vast op www.deharmoniegorsseleefde.nl.

 

Gorssel, 5 mei 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail