Zeepkistenrace in Gorssel

Gepost in Nieuws

Move On!, de organisatie voor onderwijs, sport en cultuur Lochem, onderdeel van het Sociaal Cultureel Werk Gorssel, heeft het initiatief genomen om een zeepkistenrace te organiseren in Gorssel. Ter gelegenheid van de Nationale Buitenspeeldag is er een echte zeepkistenrace op woensdagmiddag 12 juni a.s. Alle kinderen uit Gorssel en Joppe vanaf groep 4 kunnen meedoen.

‘Zeep’werkgroep
movenonMove On! heeft met een groep enthousiaste ouders een ‘zeep’werkgroep opgericht om alle ideeën en plannen op een rijtje te krijgen. Het resultaat van die voorbereidingen is de organisatie van een echte zeepkistenrace op woensdagmiddag 12 juni a.s.

De zeepkist
Kinderen vanaf groep 4 kunnen thuis aan een zeepkist werken. Een zeepkist is een zelfgemaakt, niet (motor)aangedreven voertuig. Er mogen dus geen pedalen en motor op zitten. Voor de rest mag de kist helemaal naar eigen smaak versierd worden.

Controle op veiligheid
Kinderen kunnen zich per groepje van minimaal twee kinderen aanmelden. In week 21 komen er twee leden van de zeepwerkgroep bij de kinderen thuis om de kist te keuren, want hij moet natuurlijk wel veilig zijn.

De deelname is gratis, wel kunnen de kinderen een basissetje kopen van € 15,- voor de bouw van de wagen. Dit is niet verplicht, want misschien hebben de deelnemers nog wel wat spullen in de schuur liggen (een stel oude wielen of het onderstel van een skelter).

De race
Tijdens de race zullen de  kinderen van een helling geduwd worden om zo de vereiste beginsnelheid te maken. Vervolgens mogen duwers de kist voortduwen over het parcours om vervolgens samen met de stuurman te eindigen bij de bel.

Een deskundige jury, met o.a. leerkrachten van de Joppeschool en Vullerschool, zal uiteindelijk beslissen wie de snelste tijd heeft gemaakt, de mooiste wagen heeft en de mooiste teamnaam. Natuurlijk is er ook een prijs voor de grootste pechvogel.

Opgave
Inmiddels hebben alle kinderen via school een flyer ontvangen met alle informatie en een opgavenstrookje. Heeft u geen flyer heeft ontvangen of zit uw kind niet op een van de bovengenoemde scholen, dan kunt u mailen naar Irma Harmsen, jeugdcoach Move On!, Gorssel en Joppe.

E-mail: , tel. 0575-492655.

 

Gorssel, 9 mei 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail