Rozenkrans bidden in de meimaand

Gepost in Nieuws

Rozenkrans
Een rozenkrans is een gebedssnoer, in gebruik in de Katholieke Kerk. De rozenkrans bestaat uit vijf grote en vijftig kleine kralen en wordt gebruikt voor het rozenkransgebed. In dit gebed worden het Onze Vader en het Weesgegroet gebeden tijdens het doorlopen van de rozenkrans. Tijdens het rozenkransgebed wordt het leven en lijden van Jezus overwogen, alsmede de verrijzenis. De rozenkrans dankt haar naam, volgens de katholieke overlevering, aan een openbaring van Maria zelf: iedere keer dat een Weesgegroet wordt gebeden, schenkt men haar een mooie roos. Elke complete rozenkrans is, zo heet het, voor haar een kroon van rozen.

rozenkrans

Maria
De kerk zegt: “Hiermee wordt aangesloten bij de uitnodiging van de kerk, stil te staan bij de geheimen van dit gebed: de blijde, de droevige, de glorievolle en de lichtende geheimen. Het gebed richt zich tot Maria: als de Moeder van de Heer, zijn Moeder, onze Moeder. In het bidden van de rozenkrans overwegen wij de rijkdom van het evangelie”.


Drie avonden
Het bidden van de rozenkrans vindt plaats op dinsdagavond 14, 21 en 28 mei om 19.30 uur in de kerk van de Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe. Ook zonder eigen rozenkrans is iedereen welkom om mee te bidden, te mediteren, te luisteren, kortom aanwezig te zijn.

http://rkkerkjoppe.nl

Gorssel, 12 mei 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail