Groot feest in het Openluchttheater

Gepost in Nieuws

Vrijdagavond 17 mei wordt het gerenoveerde openluchttheater in Gorssel feestelijk geopend door burgemeester Spekreijse, waarbij bijna alle Gorsselse koren, muziekverenigingen en podiumartiesten zullen optreden. Het feest begint om 18.30 uur.

Groot feest 
OLT325px1aHet openluchttheater wordt vrijdagavond geopend door burgemeester Spekreijse waarbij veel Gorsselse koren, muziekvereningen en podiumartiesten zullen optreden Het gerenoveerde theater is met 80 zitplaatsen bedoeld voor kleinschalige optredens, maar tijdens de opening op 17 mei zal groots worden uitgepakt. Er valt immers heel wat te vieren, want het theater dat in het midden van de vorige eeuw zo’n belangrijke plaats innam in Gorssel is na 50 jaar prachtig gerestaureerd. Er zijn optredens van Shantykoor Op Koers, Muziekvereniging Kunstmin, Swing Cooperation, Vocal Group Sparkling, Christelijke Muziek­vereniging De Harmonie, Canticum, The Neighbour Sisters, Eppe en Gait, Harmonicaclub de Veldzichttrekkers en de Gorsselse Boerendansers.

Initiatief van de Dorpsraad
De Dorpsraad Gorssel heeft het initiatief genomen voor de renovatie van het theater op de hoek van de Molenweg en de Esdoornlaan in de dorpskern van Gorssel. Dat heeft veel voeten in de aarde gehad: plannen maken, financiers zoeken, afspraken maken met omwonenden, en uiteindelijk kon begin dit jaar de schop dan echt de grond in. Het podium is weer opgebouwd en het verwaarloosde terrein is omgetoverd tot een prachtig parkje. Het terrein is openbaar toegankelijk. 

Beheer
OLT325px2aOp 17 mei zal de Dorpsraad het beheer van theater en park overdragen aan de Stichting Openluchttheater Gorssel. Veel vrijwilligers staan klaar om het terrein te onderhouden en voorstellingen mogelijk te maken. Er zullen 6 voorstellingen per jaar worden gehouden met een lokaal en kleinschalig karakter.

Geen parkeergelegenheid
OLT325px3aKomt u lopend of met de fiets? Er is een fietsenstalling aan de Esdoornlaan, bereikbaar via de Hoofdstraat.
Er is geen parkeergelegenheid voor auto's!

Aanvang: 18.30 uur. Gratis entree.
 

Wordt Vriend van het theater

Meer informatie over het Openlucht­theater Gorssel op: www.OpenluchttheaterGorssel.nl

Op die website kunt u zich opgeven als 'Vriend van het Openluchttheater Gorssel'. Met uw bijdrage wordt het terrein onderhouden en worden voorstellingen mogelijk gemaakt.

Ván Gorssel .... vóór Gorssel!

  
Redactie Gorssel.nl
16 mei 2013
    

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail