Gorssel opent Openluchttheater

Gepost in Nieuws

Ontmoetingen, speeches en vooral muziek stonden centraal bij de opening van het Gorsselse Openluchttheater. Het was een feest! Na 50 jaar is het gerenoveerde buitentheater weer dé plek voor cultuur midden in het dorp.

    OLTopening1KL
     Foto's: Janny Schiphorst
     Optreden van Canticum (boven) in het Openluchttheater
     Gorssel, en onder: Onthulling van het namenbord door
     wethouder Heesen en gezamenlijk optreden van de
     Harmonie en Kunstmin.

     Op de website van het Openluchttheater staat een
     uitgebreid fotoalbum van de opening van het theater.

    OLTopening2KL

     OLTopening3KL

     OLTopening4KL

     OLTopening5KL

Na optredens van onder meer Canticum, The Neighbour Sisters en de Boerendansers was het aan wethouder Wilma Heesen om samen met Gorsselse kinderen het theater officieel te openen. Heesen vertelde dat burgemeester Spekreijse in 2006 een brief ontving van Lotte Pongers die het jammer vond dat het theater er zo verwaarloosd bij lag. “Vandaag mag ik u feliciteren met deze fantastische plek.” De wethouder onthulde een naambord van het Openluchttheater dat is gemaakt van planken van acacia’s uit de ‘oude’ heemtuin.

    
    
  

Er volgde muziek en een felicitatietoespraak namens de Dorpsraad en het nieuwe Stichtingsbestuur dat het theater gaat beheren. Bob Kempink vertelde over de rol van de elementen voor het openluchttheater. “Er is veel aarde verzet om het herstel van het theater waar te maken. Het water, de vijver, zorgt voor de akoestiek. We staan hier in de open lucht. Het vuur staat voor passie waarmee het project is gerealiseerd en waarmee de stichting klaar staat voor het onderhoud.” 

Volop enthousiaste reacties
Aanwezigen waren vol lof over de renovatie van het theater en het omliggende park. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit niet mooi vindt”, vertelt een van de aanwezigen. “Het ziet er fantastisch uit”, zegt een van de trotse oudere bezoekers. Ook over akoestiek en de kansen voor het dorp wordt uitbundig gesproken. Ruth Bruin: “Een mooi initiatief. Voor theater kunnen we nu ook in het dorp terecht.” Jeanine Meijer laat op de internetsite van het theater weten dat ze het park toegankelijk vindt. “Mooi om er doorheen te lopen en wat op een bankje te zitten.”

Eerste optredens
Sponsors, bestuursleden en dorpsgenoten genoten samen van de eerste optredens in het openluchttheater. Na de officiële opening was er muziek van de Harmonie en Kunstmin met het feestelijke ‘lang zullen ze leven’, waarbij jong Gorssel spontaan de polonaise liep. Ook was er muziek van het shantykoor Op Koers en Swing Cooperation. Cabaretduo Eppe en Gait ging in op het verleden van het theater waarmee het “de verkeerde kant op ging”, de geruchten over de bestemming en hoop voor de toekomst. De presentatrice Daan Kien wees alle aanwezigen ten slotte op de komende optredens in het theater. “U bent er toch ook bij?”

En nu verder…
De feestelijke opening is direct de opening van het theaterseizoen in Gorssel. Op 9 juni is er een kinderkoor uit Oeganda te gast. In hun prachtige Afrikaanse outfits geven 30 kinderen een sprankelende show met Afrikaans- en Engelstalige a capella zang en Afrikaanse dans. Op vrijdag 28 juni is het de beurt aan muziekvereniging Kunstmin voor een warm zomerconcert. De toegang voor beide concerten is gratis.

Kijk op www.openluchttheatergorssel.nl voor meer informatie over het programma. Op de website kunt u zich ook opgeven als 'Vriend van het Openluchttheater Gorssel'. Met uw bijdrage wordt het terrein onderhouden en worden voorstellingen mogelijk gemaakt.
 
 
Gorssel.nl
17 mei 2013

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail