De IJssel kwam aan land ....

Gepost in Nieuws

Stroomgodin Isala kwam aan land tijdens de opening van 'Dichterbij de IJssel' op zondag 26 mei jl. En met Isala, de oude naam voor de rivier de IJssel, kwam de IJssel zelf aan land en bracht gedichten en gezichten - gedichten en schilderingen - mee, die langs een wandelroute van 5 km door Gorssel te zien zijn tot 23 juni.

    Isala1KL

    Isala2KL

    Isala3KL

Aan de Hoofdstraat, de Esdoornlaan, de Molenweg, de Veerweg, de Nijverheidsheids­straat , de Joppelaan en de van der Cappellenlaan is werk te zien van schrijvers, schilders en andere kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de rivier De IJssel. Museumcafé de Kribbe, bereikbaar via het veer over de IJssel, maakt ook deel uit van deze route.

Er zijn kleine tentoonstelingen ingericht in het Bosrestaurant in Joppe, in 't Trefpunt en de Zorgtuin in Gorssel en bij kunstgalerij Lenten in Epse.

Langs de route zijn flyers verkrijgbaar waarop de adressen vermeld staan waar iets te zien is in het kader van Dichterbij de IJssel. Voor de gelegenheid is ook een boekje samengesteld met daarin een selectie van het vele werk dat voor deze route beschikbaar is gesteld. Op meerdere punten in de route is dit boekje te koop voor tien euro. De IJssel is een geweldige inspiratiebron dat wordt met Dichterbij de IJssel duidelijk in beeld gebracht.

In het kader van Dichterbij de IJssel worden ook speciale activiteiten georganiseerd, die zijn vermeld in de agenda op Gorssel.nl
  

  
Gorssel, 28 mei 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail