Oegandees kinderkoor Kidsgear in Openluchttheater Gorssel

Gepost in Nieuws

Een bijzondere combinatie:  Afrikaanse zang, dans en drumbeats in de prachtige natuur van het Openluchttheater Gorssel. Een belevenis voor jong en oud op zondag 9 juni vanaf 16.00 uur.

    BergkerkKL (1)
     Optreden van Kidsgear in de Bergkerk op 1 juni 2013
     Foto's: www.bergkerkconcerten.nl
     Klik op een foto voor meer foto's    

Het is u vast niet ontgaan dat het Oegandese kinderkoor Kidsgear op tournee is in onze regio. Ze hebben al op veel plaatsen opgetreden, maar een voorstelling in het prachtige onlangs gerenoveerde openluchttheater in Gorssel is toch wel heel bijzonder. Deze wervelende show met Afrikaanse zang en dans, prachtige kleding en heerlijk ritmische drumbeats, opgevoerd onder de bomen en tussen de prachtige natuur van het Gorsselse openluchttheater mag u niet missen.

Kidsgear heeft twee weken geleden nog opgetreden tijdens het festival de ‘Uitdaging’ in het openluchttheater in Lochem. De vele bezoekers spraken na afloop van een boeiende en ontroerende show. ‘Het klonk prachtig, zag er energiek uit en was een aanwinst voor het programma’, aldus de organisatie van het festival.

    BergkerkKL (2)

Kidsgear wordt gevormd door ongeveer 20 kinderen, die worden begeleid door wat oudere kinderen op authentieke instrumenten. Het zijn wezen en kansarme kinderen van een school in Oeganda. Hun tournee is mogelijk gemaakt door de Deventer organisatie UP4S en de opbrengst wordt gebruikt om nieuwe klaslokalen te bouwen en voor de aanschaf van lesmiddelen.

De toegang is gratis. Wel komen de kinderen langs voor een vrijwillige bijdrage. Na afloop van de show verkopen zij originele en zelfgemaakte artikelen uit Oeganda.

De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten.
De show is aantrekkelijk voor jong en oud. In de pauze is er koffie, thee, frisdrank en ijs.
Komt u zo veel mogelijk lopend of met de fiets? In de omgeving van het theater is geen parkeergelegenheid.

www.OpenluchttheaterGorssel.nl

Midden in Gorssel op de hoek van de Molenweg en Esdoornlaan!

 
Gorssel, 4 juni 2013

BergkerkKL (3)

BergkerkKL (5)

BergkerkKL (8)

BergkerkKL (9)

BergkerkKL (10)  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail