Vrijwilligerssteunpunt organiseert workshop Fondsvorming

Gepost in Nieuws

Fondsvorming
Centraal bij de workshop Fondsvorming staat het realiseren van een intelligente mix tussen eigen middelen, vrijwillige inzet en bijdragen van sponsors, leden, fondsen, subsidies en (incidentele) donoren.
Er wordt aandacht besteed aan het versterken van de eigen inkomsten door optimaal gebruik van relaties, netwerken, (sociale) media, leden, eigen kwaliteiten en inzet. Het volledig inzetten van eigen kracht en kapitaal, kwaliteiten en lokaal netwerk biedt verenigingen en lokale initiatieven anno 2013 nieuwe kansen. Crisis en bezuinigingen vragen om nieuwe werkstijlen en methoden. Ook daar wordt uitgebreid op ingegaan.
De workshop wordt opgebouwd rond een presentatie en interactieve sessie, waarbij ook direct gewerkt kan worden aan het opzetten van een eigen sponsor- en fondswervingsplan. Afzonderlijke aandacht wordt besteed aan specifieke thema's zoals netwerkversterking, sponsoring, relatiebeheer en planontwikkeling.
De workshop wordt gegeven door Gerard Bunnik, werkzaam als zelfstandig coach en adviseur voor (vrijwilligers-)organisaties en instellingen in de maatschappelijke sector (welzijn, erfgoed, kunst en cultuur).

Inschrijven
Per deelnemende organisatie kunnen zich maximaal twee mensen inschrijven bij het Vrijwilligerssteunpunt Lochem. De deelname is gratis. Inschrijven kan tot 14 dagen voor de datum van de workshop. Graag in uw mail de namen van de deelnemers, e-mailadressen, de naam van uw organisatie en aan welke workshop(s) u wilt deelnemen, vermelden. U kunt zich inschrijven bij Carin Joosten,
.

Vrijwilligerssteunpunt Lochem
VrijwilligerssteunpuntTrans200x60Wilt u vrijwilligerswerk doen, neem dan eens een kijkje op de website:
www.vrijwilligerssteunpunt-lochem.nl, onderdeel van het Sociaal Cultureel Werk. Hier vindt alle vacatures in de gemeente Lochem, alsmede uitgebreide  informatie over vrijwilligerswerk, wet en regelgeving, verzekering, en natuurlijk de nieuwste vacatures.
Inloopspreekuur in Gorssel: iedere dinsdag 10.00-12.00 uur in de bibliotheek van de Oldenhof, Hoofdstraat 45B in Gorssel. (N.B.: Tijdens de zomerperiode van 18 juli t/m 29 augustus zijn er geen inloopspreekuren in Gorssel. U kunt wel een afspraak maken door een mail te sturen naar , of bellen op dinsdagochtend naar 0575-492655.)

www.scw-gorssel.nl


Gorssel, 23 juli 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail