NTFU klassieker ‘Omloop van Gorssel’ op 18 augustus a.s.

Gepost in Nieuws

NTFU Klassieker
De NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU drie sterren en mogen daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren. Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen binnen de NTFU.

Clinic
Ook dit jaar heeft WTC Gorssel in samenwerking met de Stayokay Gorssel een aantal MTB fietsen beschikbaar voor deelnemers aan de MTB-clinic. Deze gratis clinic wordt vanaf 09.00 uur verzorgd door Jan Weevers (voormalig bondscoach van het Nederlands mountainbike team), voor jeugd van 10 tot 15 jaar. Er moet wel vooraf ingeschreven worden, geef dan ook aan of je op een eigen fiets deelneemt of gebruik wil maken van een leen-MTB (Erik Vonkeman, tel. 0573-432053).
Zie eerder artikel hierover van 11 juli 2013 op Gorssel.nl.

Parcours
De Omloop start bij de Stayokay Gorssel, gehuisvest in het prachtige Noorse jachthuis ‘de Kleine Haar’. Hier is het voor en na de tocht goed toeven met live muziek van een dweilorkest. Er is verkleed- en douchemogelijkheid en voldoende parkeerruimte.

Wegtocht en MTB tocht
Fietsers WTC1De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (25, 60 en 100 km) als twee MTB afstanden (28 en 45 km). Behalve de 25 km wegtocht zijn alle routes volledig uitgepijld. De tochten voeren langs de mooiste plekjes van de Achterhoek met de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 10.30 uur.
De 25 en 60 km wegtochten zijn prachtige gezinsfietstochten, maar de sportieve fietser kan hier eveneens zijn hart ophalen. De 100 km is een tocht voor de sportieve (race) fietsers langs de mooiste plekjes, met uitdagende beklimmingen.
De 25 km MTB route staat open voor alle deelnemers, maar is zeer geschikt voor de jeugd. Voor sportieve MTB’ers is er een uitdagende 45 km tocht uitgezet.

Deelname
Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 4,00 als ze TFK houder zijn en anders € 5,00. Inschrijven voor de tochten kan voor de start bij de Stayokay, voorinschrijven is helaas niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl, www.facebook.com/WTCGorssel of via Erik Vonkeman tel. 0573 432053.

Gorssel, 10 augustus 2013

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail