Omloop van Gorssel succesvol ondanks natte weer

Gepost in Nieuws

Afgelopen zondag 18 augustus telde de Wieler Toer Club Gorssel 500 deelnemers bij de Omloop van Gorssel. Ondanks de regen hebben 425 MTB-ers en 75 racefietsers deelgenomen aan de uitgezette fietstochten. Daarnaast was de MTB jeugdclinic met maar liefst 25 dappere deelnemers helemaal vol en een groot succes.

Stay Okay
De start was, net als de voorgaande jaren, bij de Stay Okay in Kring van Dorth. Hier kon gekozen worden uit vijf afstanden; 25 en 45 km voor MTB en 25, 60 en 100 km voor de racefiets. En voor de jeugd werd er een MTB clinic georganiseerd.
“De regen in de ochtend maakte dat veel racefietsers thuis zijn gebleven en dit wat later op gang kwam”, aldus Erik Vonkeman, organisator namens WTC Gorssel. “De omstandigheden voor de MTB-ers waren echter prima en die zijn in grote getallen gekomen”.

Voorbereiding
De hele week en in het weekend waren vrijwilligers van WTC Gorssel in touw om het parcours uit te zetten op zowel de weg als in het bos. Vooral op het MTB parcours is dit jaar extra aandacht besteed aan het uitpijlen van het parcours. Het streven is dat het parcours aan de hoogste kwaliteitseisen van de NTFU voldoet. Een voorbeeld is dat het parcours is opgedeeld in zones. De deelnemers zien onderweg in welke zone ze fietsen. Als een deelnemer hulp nodig heeft, kan hij de organisatie bellen en doorgeven in welke zone hij zich bevindt. Hierdoor is de deelnemer beter te traceren en dus sneller te helpen.

Jeugdclinic
WTComloopJeugdclinic2013De (gratis) MTB jeugdclinic was helemaal vol en was een groot succes. 25 kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar namen deel aan deze clinic, onder leiding van Jan Weevers. Er werd goed geoefend met allerlei opdrachten om de fietsbehendigheid te vergroten. Tot slot werd nog een klein rondje gefietst waarbij ze helemaal los konden gaan. Enthousiast stapten ze na de clinic af. Als herinnering aan de clinic kregen alle deelnemers een medaille en een presentje mee naar huis.

Uiteindelijk hebben alle deelnemers zich moe en voldaan bij de finish gemeld. Daar konden zij weer op adem komen met een drankje en een broodje. Terwijl het dweilorkest 'De Deurbloazers Daeventer' voor de muzikale sfeer zorgde.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze tocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende Omloop van Gorssel op 17 augustus 2014. 

 
Gorssel, 19 augustus 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail