Gorssel in het teken van IJsseljazz

Gepost in Nieuws

In het weekend van 7 en 8 september zullen veel muziekliefhebbers afreizen naar Gorssel voor het jaarlijkse jazz- en bluesfestival IJsseljazz. Stichting IJsseljazz, de organisator van het festival, heeft ook dit jaar weer een keur aan uitstekende artiesten kunnen boeken en het belooft een gevarieerd en boeiend festival te worden. 

Hans-Dulfer-244x218Zaterdag Noabers Night
Zaterdagavond, voorafgaand aan IJsseljazz, organiseert Stichting IJsseljazz ‘Noabers Night’ onder het motto: 'nodigt u de buren uit, zorgen wij voor de muziek'. Decor van de avond is het podium aan het Nijverheidsplein in Gorssel waar achtereenvolgens zullen optreden het popduo Weima & vd Werf, Erwin Nyhoff en Old Nijs, oftewel de mannen van Normaal.

Zondag IJsseljazz
De 8e editie van IJsseljazz wordt op het Rabobank podium geopend door Hans Dulfer & Band. Een nieuwe band en een DJ begeleiden de tenorsaxofonist en spelen een mix van pop en jazz met een hoog dansgehalte.
BRUUT Na in een korte tijd de jazzwereld met muzikale vuistslagen veroverd te hebben komt BRUUT! nu het podium op IJsseljazz platspelen. Vier topmuzikanten, die afgelopen jaar hun debuut op North Sea Jazz maakten.
De formatie BL3NDER staat voor 'Bas van Lier trio en die ene rapper'. Die rapper is 'Def-P', bekend van de rapgroep Osdorp Posse. Hij rapt zijn teksten op de jazz-grooves van een Hammond, een drumkit en een contrabas.
Verder zullen onder anderen optreden: The Maytree Rhythm & Bluesband, de Ruben Hoeke Band, Mariëlla Tirotto & the bluesfederation en de nummer één Creedence tributeband The Fortunate Sons.

Meer:

 
Gorssel, 28 augustus 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail