Gemeente Lochem ondersteunt kinderopvang 'nieuwe stijl'

Gepost in Nieuws

Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt het peuterspeelzaalwerk vervangen door voorschoolse voorzieningen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Daarin komen zowel kinderopvangplekken als peuterplekken voor. Hierdoor blijven ook binnen kleine kernen voor- en vroegschoolse voorzieningen behouden.

Lochem gaat door met subsidiëring kinderopvang
Terwijl veel gemeenten stoppen met subsidiëring van peuterspeelplaatsen vanwege bezuinigingen of vermindering van het aantal kinderen (krimp), kiest Lochem ervoor door te gaan met subsidiëren. De subsidie is er voor gezinnen met twee partners en één inkomen. Deze gezinnen komen normaal gesproken niet voor de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst in aanmerking.

Welke kinderopvangorganisaties doen mee?
De zes kinderopvangorganisaties waarmee een overeenkomst is afgesloten zijn Avonturijn, De Blokkentoren, De kleine villa, Konijn en Ko, Kiddies en Graaf Jantje. In de overeenkomst staan basisvoorwaarden, kwaliteitseisen en verantwoordingseisen. In Gorssel wordt deze opvang georganiseerd door De Blokkentoren (Veldhofstraat en in de Vullerschool) en Graaf Jantje (in 't Trefpunt).

Wanneer start de kinderopvang nieuwe stijl?
De start van kinderopvang ‘nieuwe stijl’ is per begin schooljaar 2013-2014. De afgelopen weken zijn de ouders via voorlichtingsavonden geïnformeerd.

 
Gorssel, 30 augustus 2013

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail