Replica Z.E.G.O.-bus bij het Tramstation

ZEGO-bus1Replica Z.E.G.O.-bus Foto: De Elf MarkenTijdens Open Monumentendag op zaterdag 13 september 2014 is bij het Tramstation in Gorssel een replica van een oude reisbus van de vroegere busdienst Z.E.G.O. te bezichtigen. In het Tramstation is dan ook een Open Huis van de Historische Vereniging De Elf Marken.

Open Huis
Aanstaande zaterdag 13 september organiseert De Elf Marken weer een Open Huis.  De deuren staan dan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal dan in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. 

Open Monumentendag
Deze keer valt het Open Huis samen met Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘reizen’. Aansluitend bij dit thema zal die dag bij het Tramstation een exacte replica van een van de eerste reisbussen van de Zutphen-Eefde-Gorsselsche Omnibusdienst (Z.E.G.O.) opgesteld staan. Wim Brock uit Zutphen heeft in de afgelopen jaren veel van zijn vrije tijd gestoken in het nabouwen van deze oude bus van het model T-Ford.

Z.E.G.O.
ZEGO-bus2Originele Z.E.G.O.-bus Foto: De Elf MarkenDe Zutphen Eefde Gorsselsche Omnibusdienst begon zijn ritten van Zutphen naar Gorssel (en omgekeerd) in 1922, met een zelf gebouwde vierpersoons ‘bus’. Het bedrijf groeide gestaag, het traject Gorssel-Deventer kwam erbij en het bedrijf had in 1939 zevenentwintig bussen. In 1941 nam de Geldersche Tramwegen de busdienst over.

Exposities
Verder is in het Tramstation tot begin oktober 2014 nog de expositie van de Gorsselse kunstenares Iduun Noppen te zien. Ook staan in het Tramstation de panelen met de stamboom van de familie Wunderink opgesteld en zijn de familiefoto’s van deze familie te bekijken. Op zaterdag 10 mei jongstleden vormden deze panelen in Gorssel in ‘De Brink’ het middelpunt van de twintigste Genealogische Dag van De Elf Marken
.
Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel


Gorssel, 9 september 2014


Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail