Luisterrijk zomerpoëziefestival tijdens Buitenkunstig Gorssel

Een puike selectie dichters treedt op tijdens het Zomerpoëziefestival in Gorssel. Een tiental dichters uit de regio, waaronder bekende namen en prijswinnaars, presenteert humorvolle, dan wel gevoelige of intrigerende, maar altijd verrassende dichtkunst. Het festivalthema is dit jaar ‘Zomer’.

Poeziefestival21juni2015Foto325Dit luisterrijke poëziefestival wordt gehouden op zondagmiddag 21 juni 2015 tijdens het evenement Buitenkunstig Gorssel. Het wordt georganiseerd door de regionale dichterskring in samenwerking met de Graafschap Bibliotheek Gorssel (Hoofdstraat 45). Dit Poëziefestival wordt in het kader van ‘Dichter bij de Graafschap’ door de Provincie Gelderland en de stichting Portfolio gestimuleerd.  

Prijswinnaars
Een van de optredende dichters is Gorsselnaar Dick van Welzen, winnaar van de Euregio poëzieprijs 2013. Dichter en beeldend kunstenaar Henk Gombert uit Zutphen was winnaar van de nationale Stadsgedichtenwedstrijd 2014. Uit Brummen komt Laurens Hoevenaren. Vorig jaar behaalde hij de (gedeelde) eerste prijs van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en dit voorjaar ontving hij ook de Belgische ‘Jotie T'Hooft’-poëzieprijs. Verder staan dichters Henk van Rossum (Deventer), Merel Hubatka (Zutphen), Marianne Sorgedrager-Van Halewijn (Schalkhaar), Jacobus Trijsburg (Barchem), Angela M.B. Alink (Eefde), Sophie Mellema (Oldenzaal) en Jaap Nijstad (Lochem) op het programma.

Woodwind
Woodwind325Het Zutphense trio Woodwind, bestaande uit Babette Blokhuis (cello), Bregje Vandamme (dwarsfluit) en Anne Westerhof (dwarsfluit), zorgt voor de muzikale omlijsting. Bovendien biedt het onderdeel ‘open podium’ een uitnodiging om uit het publiek naar voren te treden om een eigen gedicht voor te dragen. 

De voordrachten duren een half uur en starten op 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
De entree is gratis.


Gorssel, 5 juni 2015

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail