Brood bij Kien

Opmerkelijk is het zeker. Toch ook logisch, omdat zowel Oxerbrood als Thuis bij Kien staan voor eerlijk, duurzaam en lokaal. Vanaf woensdag 10 februari wordt bij Thuis bij Kien, de winkel van Daan Kien aan de Hoofdstraat 35, het Oxerbrood van Wim Zegers uit Epse verkocht. Deze kleinschalige bakker vond zijn weg naar Thuis bij Kien en nu gaan ze samen zijn heerlijke brood in Gorssel aan de man brengen.

     
      BroodBruin

      BroodDesem

      BroodWit

Oxerbrood
Oxerbrood is een initiatief om lekker brood te bakken op een eerlijke manier: met de hand, zonder toevoegingen. Daan Kien: “Het is brood dat je doet denken aan je vakantie en waar je moeilijk van kan afblijven.” De ingrediënten worden van lokale leveranciers betrokken. Wim Zegers: “Lekker en verantwoord eten vind ik belangrijk en ik hou van kleinschaligheid en duurzaamheid. Als oprechte francofiel voel ik me in Nederland wel eens tekort gedaan. Ik wil proberen om brood te maken dat een vakantiegevoel oproept: een brood met een uitgesproken smaak, een goede smaakvolle en knapperige korst en een smeuïge kruim om het dagelijks leven net even wat meer glans te geven. Alle producten worden van het begin tot het einde zelf gemaakt. Ik gebruik geen mixen, halffabricaten of kunstmatige toevoegingen zoals broodverbeteraars en conserveringsmiddelen. De ingrediënten zijn: een goede kwaliteit meel, geleverd door maalderij Bokkers uit Olst, water uit de kraan, gist of eigengemaakte desem en zeezout. Het deeg krijgt een lange rijs en wordt gebakken in een oven met een steenvloer.”

Bruin, wit en desem
Er zijn op dit moment drie soorten broden: Oxer-bruin, Oxer-wit en Oxer-desem. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er gebakken in de bakkerij aan de Oxerweg en vanaf 11 uur kan er op die dagen brood gekocht worden bij Thuis bij Kien. Daan: “We blijven inzetten op beleving in onze winkel. De sfeer van het goede leven, krijgt met het Oxerbrood, uiteraard op een mooie broodplank van Kien met Hout, weer een extra dimensie in onze winkel. De komende maand gaan we proefdraaien. Het aantal aanwezige broden stemmen we af op de vraag. Dat zal in het begin dus even aftasten zijn. We blijven een conceptwinkel dus ook het brood is te beschouwen als een aanvulling op ons mooie, originele en eerlijke assortiment. Uiteraard kunnen we ons voorstellen dat we in de toekomst ons assortiment nog gaan aanvullen met nog een paar andere mooie lokale producten. De tijd zal het leren. Nu eerst genieten van deze leuke ontwikkeling.”

ThuisbijKienLogo


Gorssel, 8 februari 2016

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail