Gebruikte spullen inleveren via de BEST-tas

De gemeente Lochem start met de BEST-tas. Inwoners kunnen boeken (B), kleine elektrische apparaten (E), speelgoed (S) en textiel (T) in de BEST-tas verzamelen, die vanaf 11 april om de acht weken gratis aan huis wordt opgehaald.

BEST-tas325pxDe BEST-tas is een stevige tas van gerecycled plastic waarin u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel kunt verzamelen. Spullen die nu nog vaak bij het restafval belanden. Dat is jammer, want het zijn waardevolle spullen die prima hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Met de BEST-tas kunnen inwoners deze gebruikte spullen eenvoudig verzamelen en aan de weg zetten.

Meer sociale werkgelegenheid
In de komende weken worden startpakketten bezorgd met daarin de eerste BEST-tas en informatie over de nieuwe inzameling. Door mee te doen wordt de hoeveelheid restafval verminderd en worden grondstoffen teruggewonnen. Bovendien levert de inzameling en sortering werkgelegenheid op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking
De BEST-tas is een samenwerking tussen de gemeente Lochem, Circulus-Berkel, kringloopbedrijf 2Switch, Weee Nederland en Leger des Heils Reshare.
BEST-makkelijkTRANS2Switch haalt de BEST-tassen vanaf 11 april om de acht weken huis-aan-huis op. Inwoners vinden hun inzameldag in de digitale afvalkalender op de website van van Circulus Berkel (zie hieronder rechtstreekse link) of op de app van dit bedrijf. De ingezamelde tassen gaan naar 2Switch, waar medewerkers de spullen sorteren. Herbruikbare en verkoopbare spullen worden verkocht in de winkel. Overgebleven boeken worden verwerkt als oud papier. Elektrische apparaten gaan naar Weee Nederland voor verdere sortering en recycling. Kleding en ander textiel dat overblijft, gaat naar het Leger des Heils Reshare. De overige, niet verkoopbare, spullen worden gerecycled.
Wie de BEST-tas vol aan de weg heeft gezet, krijgt gratis binnen 4 tot 6 weken een nieuw exemplaar toegestuurd.

Wat mag er in de BEST-tas?

 •    BEST-BoekenBEST-Electronika 
     BEST-Speelgoed BEST-Textiel
      

  Boeken
  Alle boeken, ongeacht de staat.
 • Elektrische apparaten (E-Goed)
  Kleine elektrische apparaten, dus artikelen met een stekker en alles waar een batterij of accu in zit (of zat), defect of werkend. Mits het in de tas past en de tas dicht kan. 
 • Speelgoed
  Speelgoed en knuffels die niet meer worden gebruikt, mogen ook in de BEST-tas. Ongeacht de staat.
 • Textiel
  Alle textiel mag in de BEST-tas: kleding, schoenen, huishoudtextiel, gordijnen, lakens, dekens, lappen, tassen en riemen. Ook versleten en kapot textiel mag erin, maar geen ernstig vervuild of nat textiel. Maak schoenen met de veters aan elkaar vast zodat deze bij elkaar blijven.

 

 • Wanneer worden de verschillende soorten afval opgehaald?
  Download uw afvalkalender; de inzameling van de BEST-tas staat er ook al op


Gorssel, 17 maart 2016

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail