IJs-, thee- en lunchsalon ‘Zo en Nu’ in de Everdinahof

Vanaf maandag 18 april 2016 neemt Zozijn de Everdinahof aan de Hoofdstraat in gebruik als dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij gaat Zozijn nauw samenwerken met ‘Zo en Nu’, een nieuwe thee-, ijs- en lunchsalon. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de voorbereidingen. De officiële opening van de Everdinahof vindt plaats in het najaar van 2016. 'Zo en Nu' zal vrijdag 15 april 2016 zijn deuren al openen.

Everdinahof
EverdinahofEverdinahof, GorsselSinds half december huurt Stichting Zozijn de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. Het pand, eigendom van de Gorsselse Stichting JanBrand, biedt onderdak aan de winkel van Eerlijk Genieten, maar stond gedeeltelijk leeg; Gildedruk, dat voorheen dit gedeelte van de Everdinahof gebruikte, staakte twee jaar geleden zijn activiteiten. Stichting Zozijn heeft nu deze ruimte en de eerste etage van het gebouw in gebruik respectievelijk als woonlocatie en voor dagbesteding.

Woonlocatie en dagbesteding
De eerste etage van de Everdinahof wordt inmiddels al bewoond door cliënten van Zozijn. Op de begane grond wordt nu de dagbestedingslocatie ‘De Everdinahof gevestigd. De dagbesteding zal, naast de samenwerking met ‘Zo en Nu’ bestaan uit arbeidsmatig werk. Bij arbeidsmatig werk valt te denken aan in-/uitpakwerk, vouwwerk, prijswerk en licht montagewerk. In de toekomst willen cliënten graag ook buitenwerk verrichten, zoals lichte onderhoudswerkzaamheden en ontwikkelen van kunstzinnig talent. Daarbij gaat Zozijn nauw samenwerken met ‘Zo en Nu’, een thee-, ijs- en lunchsalon.

Zozijn
Zozijn levert zorg op maat aan mensen met een beperking. Dat kan in de vorm van ambulante begeleiding thuis, op school of op een eigen locatie. Zozijn helpt ook met werk en dagbesteding en met leren en ontwikkeling. Verder biedt Zozijn de mogelijkheid van begeleid of beschermd wonen, en worden cursussen gegeven om de zelfredzaamheid op school en werk te vergroten. Zozijn heeft zijn kantoor in Wilp en heeft diverse vestigingen in Gelderland en Overijssel.


Gorssel, 7 april 2016

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail