Het Koerhuis exposeert in Gorsselse kerk

De teken- en schilderclub Het Koerhuis exposeert in het weekend van 1 en 2 april met ongeveer 40 werken in de gerenoveerde kerkzaal in Gorssel. Beide dagen kan van 13 tot 17 uur de tentoonstelling gratis worden bezocht.

De officiële opening is zaterdagmiddag 1 april om 16 uur. Dan zorgt het trio Hotclub ’73 voor extra sfeer met nostalgische jazzmuziek. Zij zijn voor Het Koerhuis oude bekenden en werkten al eerder mee tijdens de opening van de exposities.

Koerhuis expositie2017Lyda te Linde: schaatsplezierDe leden verheugen zich er op weer in Gorssel te exposeren. Het is tien jaar geleden dat de club voor het laatst in het Gorsselse gemeentehuis haar schilderijen kon tonen. Daarna heeft het Koerhuis ieder jaar in het Hart in Eefde geëxposeerd. “Nu de kerkzaal een metamorfose heeft ondergaan en de beheerscommissie heeft besloten een ophangsysteem te realiseren, kan de kerkzaal ook als expositie ruimte worden gebruikt,” vertelt Hennie van Essen, secretaris van Het Koerhuis.

Het wordt spannend of de muren voldoende ruimte bieden als de tentoonstelling met ruim veertig schilderijen wordt ingericht. De kerk beschikt ook over een aantal schotten, waaraan schilderijen kunnen worden bevestigd. “Wij zijn heel blij met de medewerking van de kerk”, zegt Van Essen. Grote schermen bieden de mogelijkheid dia’s van schilderijen van de exposities 2013 tot en met 2016 te tonen.

Veel leden hebben zich het afgelopen half jaar beziggehouden met het thema contrast tussen licht en donker en/of spiegelingen. Ongeveer 20 werken met dit thema worden geëxposeerd. De andere schilderijen zijn vrije werken, waaronder enkele portretten.

  


Gorssel, 27 maart 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail