Nog één keer naar De Keihave

De Keihave in Gorssel, de prachtig aangelegde tuin van de familie Ten Have, was jarenlang in de zomer ieder weekend open voor publiek. Ook maakte De Keihave deel uit van de zes te bezoeken tuinen tijdens het jaarlijkse Tuinweekend Gorssel in het laatste weekend in juli.
Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 is dat voor het laatst, want Hermien en Dick ten Have stoppen met het ontvangen van tuinbezoek.

    
    Keihave3

    Keihave1

    Keihave2

De tuin
De tuin ligt prachtig aan de rand van Gorssel en heeft een oppervlakte van ruim een hectare. De Keihave ontleent zijn naam aan de vele door Dick verzamelde en overal vandaan gesleepte zwerfkeien. De tuin heeft een landelijk karakter, heeft twee natuurvijvers, diverse zitjes, een stukje bos en wandelpaden. De tuin ademt rust uit en is naar eigen ontwerp aangelegd.
Dick legde de tuin sinds 1995 jaar aan, waarbij hij alles zelf deed: het graven van de enorme vijver, het aanslepen van de keien, het aanleggen van de bijgebouwen. En in het onderhoud van zo’n grote tuin gaan natuurlijk ook heel wat uren zitten.
Als leeftijd en gezondheid dan een rol gaan spelen, moet je, zoals dat heet, ‘verstandig zijn’. Dus is nu het besluit gevallen de tuin niet meer open te stellen voor publiek, maar er zelf van te gaan genieten. De tuin is hun ziel en zaligheid, dus voorlopig blijven ze de tuin onderhouden.

Laatste openstelling
Bezoek is voor een laatste keer welkom op 2 en 3 september 2017 van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,- p.p.
De Keihave, Kozakkenweg 2, Gorssel, tel. 0575-491647.


Redactie Gorssel.nl
31 augustus 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail