Dichter bij de IJssel

   RudyVolbedaDe IJsseloever325
    'IJsseloever' - Rudy Volbeda, Epse
    Olieverf op linnen
 

Dankzij de verbeelding van dichters en het werk van beeldend kunstenaars raken dorp en rivier nauwer met elkaar verbonden. Foto’s, kaarten en ander beeldmateriaal uit de rijke collectie van de Historische Vereniging De Elf Marken tonen daarbij de historische dimensie. Deze oude en nieuwe ‘gezichten’ komen samen met de gedichten in het Tramstation te hangen, in de bibliotheek en in de Zorgtuin, maar zullen ook te zien zijn in de etalages van de deelnemende winkeliers in het hart van Gorssel.

Het idee, afkomstig van Henk van Dort, om op deze verrassende manier het dorp Gorssel en de IJssel in woord en beeld met elkaar te verbinden heeft alom weerklank gevonden. Dichter bij de IJssel is een initiatief dat gestalte krijgt dankzij spontane samenwerking tussen de Zorgtuin, de Historische Vereniging De Elf Marken, VVV Lochem, Graafschap Bibliotheken, Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon en gebruik makend van de praktische adviezen van Gerthe Lamers, cultuurmakelaar van de gemeente Lochem.

De regionale Dichterskring met leden in Gorssel, Lochem, Barchem en Zutphen tekent voor de gedichten. Tijdens het kunstfestival Buitenkunstig Gorssel, dat op zondag 23 juni in het centrum van Gorssel wordt gehouden, komt een aantal dichters aan het woord; zij dragen dan uit eigen werk gedichten voor.

Ook wordt een speciale workshop haiku's schrijven georganiseerd. Deelnemers aan deze workshop kunnen op een beknopte wijze hun persoonlijke verbeelding van de IJssel en het IJssellandschap verwoorden. 

Dichters of kunstenaars kunnen met eigen werk (gedichten en/of gezichten) meedoen aan Dichter bij de IJssel. 

Meer informatie over deelname en het programma zullen volgen via de regionale bladen, op Gorssel.nl en op de website van VVV lochem 


Gorssel, 17 december 2012 

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail