Gratis MTB jeugdclinic tijdens 'Omloop van Gorssel'

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 18 augustus a.s. voor de 29e keer de Omloop van Gorssel. Een ééndaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Vast onderdeel van dit evenement is een MTB clinic voor de jeugd van 8 tot 15 jaar. Bij de start- en finishlocatie het Stay Okay Hostel 'De Kleine Haar' is livemuziek en worden diverse activiteiten georganiseerd. 

 
    WTCclinicKL 3
     Deelnemers aan een eerdere clinic, met op de
     voorgrond 
Jan Weevers
     Klik op de foto voor vergroting en meer foto's
Jeugdclinic
Sinds een paar jaar organiseert WTC Gorssel, in samenwerking met Jan Weevers, een MTB clinic speciaal voor de jeugd. Voor zowel kinderen die al MTB-en als kinderen die het een keer willen proberen. Dit is elk jaar weer een groot succes. Na een ochtend lang samen met Jan op de MTB bezig geweest te zijn, stappen de kinderen enthousiast van hun fiets.
“We hebben het de afgelopen jaren niet uitgebreid gecommuniceerd, maar het is vrij uniek wat we hier organiseren. Dat we dit samen met Jan Weevers voor de kinderen kunnen doen is geweldig en we willen het graag meer onder de aandacht van de mensen brengen” aldus Erik Vonkeman.

Nederlands Kampioen
Jan Weevers is een gelouterd mountainbike-renner. Hij heeft vele successen op zijn naam, waaronder Nederlands kampioen, 3e in de VTT (Tour de France voor MTB) en bondscoach Nederlands MTB team tijdens de spelen in 2012. Momenteel is hij werkzaam bij Team Giant, waar hij de nieuwe talenten traint en begeleidt.
In een stukje bos bij 'de Kleine Haar' en omliggend terrein gaan de kinderen spelenderwijs bezig met fietsbeheersing. Het gaat erom dat ze lekker met de fiets bezig zijn en plezier beleven aan het fietsen. Door de oefeningen krijgen ze beter controle over de fiets en kunnen ze beter door het terrein komen. Dit versterkt het zelfvertrouwen en de fietsbeleving. Halverwege de clinic wordt er wat gegeten en gedronken. En aan het eind is er een herinnering voor alle deelnemers.

 
     WTCclinicKL 1

Inschrijving
Ook dit jaar heeft WTC Gorssel in samenwerking met de Stayokay Gorssel een aantal MTB fietsen beschikbaar voor deelnemers aan de MTB-clinic. De clinic is gratis maar er
moet wel vooraf ingeschreven worden. Geef hierbij ook aan of je op een eigen fiets deelneemt of gebruik wil maken van een leen-MTB. (Erik Vonkeman tel. 0573 432053).

De clinic start om 9:00 uur bij de Stayokay Gorssel (Kring van Dorth) en duurt een kleine drie uur. Er is verkleed- en douchemogelijkheid en voldoende parkeerruimte.

Meer informatie:

 
Gorssel, 11 juli 2013

WTCclinicKL 2 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail