Rolstoelvriendelijke planttafels in de Zorgtuin

Op de tweede dag dat de naderende lente zich laat zien - en voelen - zijn drie mannen druk doende in de Zorgtuin. Zware metalen onderdelen worden aan elkaar bevestigd. Op 21 juni vindt de officiële opening plaats. Tuinbezoekers in een rolstoel kunnen dan optimaal aan de slag aan de rolstoelvriendelijke planttafels.  

    ZorgKL2
     De rolstoelvriendelijke planttafels worden geinstalleerd
     Klik op de foto voor meer foto's in groot formaat
   

In 2012 kreeg de Zorgtuin uit het fonds van de lokale Rabobank een forse bijdrage voor realisatie van het plan om een nieuwe faciliteit toe te voegen aan de bestaande Zorgtuin. Wat nog ontbrak was een planttafel die op alle punten is toegesneden op gebruik door mensen in een rolstoel. De tafel is aan de onderkant hoog genoeg  om er met een rolstoel onder te rijden; de drainage-afvoer van de werkbak zit in het midden, zodat kleren droog en schoon blijven.

René de Bruin van het Gorsselse tuinonderhoudsbedrijf Villa Verde werd gevraagd een ontwerp te maken. Het geheel bestaat uit een hartvormig deel, met aan de ‘onderkant’ twee ovale delen. Zo komt de meander die de IJssel ter hoogte van de Zorgtuin maakt in de vorm terug. Nu is René bezig met de montage, samen met zijn schoonvader Johan Wolters. Zij zijn beiden actief vrijwilliger in de Zorgtuin. Initiatiefnemer van de Zorgtuin Henk van Dort steekt ook flink de handen uit de mouwen.

Vorig jaar telde de Zorgtuin ruim 1000 bezoekers. Afgelopen winter zijn diverse aanpassingen doorgevoerd, die de toegankelijkheid voor rolstoelbezoekers weer vergroten. Verwacht wordt dat er dit jaar weer meer bezoekers komen, uit Gorssel en omliggende plaatsen.


Gorssel.nl
6 maart 2013 

 ZorgKL1

ZorgKL3

ZorgKL4

ZorgKL5

ZorgKL6

ZorgKL7

ZorgKL8

ZorgKL9

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail